Allt detta släpande (64)

Det här släpandet av barnkläder och skor var jag nog inte riktigt beredd på innan jag fick barn. Det är kläder i olika storlekar som packas ner eller upp beroende på storlek på ungen, olika säsonger kräver olika tjocka kläder och när man just baxat iväg laddningen till förrådet är det dags igen, för då har ena ungen växt 8 storlekar på en vecka.

Som i förra veckan. Ena dagen var jag ute med lilla. Han tog på sig sina sneaker som vanligt och studsade omkring. Dagen efter ska han ta på sig samma skor och börjar att gråta för att det gör så ont att ha dem på. Ganska märkligt, tänkte jag och tog fram en mätsticka för att mäta innermått och fot. Tydligen så var skon 1,5 cm kortare än foten, så då fattar man ju att det gjorde ont. Men sen dagen innan?

Och fast man har de där lådorna med kläder och skor så visar det sig ändå varenda säsong att det saknas något. Det spelar ingen roll att man nogsamt går igenom allt och konstaterar att allt finns och nu minsann är vi förberedda. Och så plötsligt har en unge ingen jacka?

Det bästa är de här mellanårstiderna när man fortfarande inte vet om det snöar imorgon eller blir shortsväder. Barnkläderna behöver nästan ett eget rum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i barnen, Blogg100, Föräldraskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.