Kjell Kritik (91)

Idag kan man läsa att 3 av 4 ensamkommande flyktingbarn har ljugit om sin ålder och är över 18 år. Om man bara läser rubriken alltså. Mitt tips är att läsa hela artikeln och gärna flera olika från flera olika källor.

I alla fall, det gäller fall där man redan från början var tveksam. Alltså inte av alla som kommer hit. Siffran är förstås hög, men rätt ska vara rätt och vi behöver  vare sig misstänkliggöra människor eller spä på folks oro i onödan med saker som inte är sant. Och jo, jag tycker att det är vad man gör när man skriver såna rubriker.

Man skulle kunna fundera över hur många gånger du eller dina kamrater ljög om åldern eller förfalskade idkort som 15-16-17åring för att komma in på krogen? Det var inte ovanligt när jag var i den åldern (jag kom aldrig in, inte ens en vecka för min 18årsdag blev jag insläppt och har fått visa leg i tid och otid fram till efter någonstans runt 30), men i att ha det i åtanke när vi blir upprörda över människor som inte är blonda och som kanske ljuger, kan inte ens vet hur gamla de är.

I vanlig ordning så känner jag mig tvungen att tala om att jag inte har någon lösning på hur vi ska göra, jag tycker bara att man ska ta ett andetag eller  två innan man börjar härja. Det gäller även media som spär på andan i samhället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i samhälle. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.