Boktips (92)

Jag vet inte hur det är med er, men det går alltså inte en dag utan att jag höjer på ögonbrynen när jag läser nyheter eller ser någon nyhetssändning och tänker att världen är så full av dårskap och stolligheter att man har svårt att ta det till sig.

Så för att liksom bryta av så tänkte jag att ett boktips är på sin plats. Terry Pratchett har skrivit massor med böcker om Skivvärlden. Jag tycker du ska läsa allihop. Man kan läsa dem som komisk fantasy förstås, men läser man lite långsammare och funderar samtidigt (nu blir det lite jobbigt, jag vet, man kan läsa dem flera gånger också) så kan man upptäcka likheterna mellan Skivvärlden och vår egen värld och det gör inte vår värld vackrare kan jag säga.

Å ena sidan en ganska dyster och kritisk samhällskildring, å andra sidan en nästan hysteriskt rolig och varm bokserie. Jag begriper inte hur han gjorde det.

Dessvärre så är det slut på historierna om Skivvärlden eftersom Terry Pratchett dog av alzheimers sjukdom. Extra sorgligt på något sätt att en sån skarp hjärna skulle drabbas av just en demenssjukdom.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Böcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.