Det här med att sova (29)

Idag är jag sådär trött från början till slut, så jag funderar över det där med sömn. Man kan ju fundera lite extra nu med aktivitetsarmbandet (jag är lite tjatig va?) som jag fortfarande inte fattar hur den ska veta hur jag sover, men om man nu kan dra några som helst växlar så verkar djupsömnen inträffa vid ungefär samma tider varje natt? Ibland är djupsömnen längre eller kortare eller i korta perioder osv, men till exempel så har jag alltid en längre period runt klockan 06 där jag sover djupt.

Det skulle förklara min trötthet idag eftersom jag gick upp tio över jävla sex och det skulle förklara varför jag i alla år hävdat att jag mår fysiskt dåligt av att gå upp så tidigt. Det är alltid någon morgonpigg människa som talar om att det handlar om vanor och om vilja, men med dryga 40 år bakom mig så kanske, eventuellt att jag har haft min beskärda del av tidiga mornar? Kanske va?

Man kan fråga sig vad jag ska göra med den här informationen, för jag tror inte de gör om stora ungens schema för att jag behöver sova och ibland är det jag som lämnar och ibland så måste jag gå någon kurs på morgonen eller… ja.

Dessutom så är barnen tydligen morgonpigga, så det som förr var för tidigt att ens överväga att gå upp är nu sovmorgon. Om man nu ska följa kroppens rytm för att må bra, men man inte kan det på grund av livet, vad gör man då?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *