Tjoho

Igår upptäckte vi en spricka i toalettstolen, eller i själva tanken bakpå så att säga. Först trodde jag att det var en katt som helt enkelt pinkat framför kattlådan, men senare så såg vi en pöl som definitivt inte fått plats i en kissblåsa (haha) och efter lite efterforskningar så hittade vi problemet.

En tunn spricka längs med kanten som vatten sipprar ut genom, så nu under natten har kattlådan stått i hallen och toalettstolen har blivit ömt kramad av ett badlakan.

Jag antar att eländet måste bytas. Tanken var att vi skulle ta tag i det där idag och hitta någon som kan sånt, men folk kan ju inte vara på plats när man behöver dem och telefoner är inte min grej, så jag har lagat lite provisoriskt med silikonet jag köpte när akvariet började läcka och aldrig använde och hoppas på det bästa.

Det blir säkert billigt. Hoppas att lagningen håller en vecka.

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Tjoho

 1. anna skriver:

  Låter inget roligt, sånt som man önskar fixar sig själv

 2. Förtryckaren skriver:

  OM det är en s.k. hårspricka, går det utmärkt att tömma tanken på vatten (stäng av kranen på tilloppsröret) genom att spola en gång. Använd sedan silikonet på insidan och utsidan i goda mängder. Det som blir över på utsidan kan skäras bort när det väl torkat ordentligt.

  OM det inte är en spricka av hårstråtyp, köp en tron av en firma som pysslar med stamrenoveringar. Tala med en rörnisse. Det brukar finnas skithusstolar för nästan inga pengar alls som är i gott skick och som med lite öm klorinbehandling kan beaktas som fullt sanitära.

 3. Förtryckaren skriver:

  Jo just ja, vill man ha det riktigt fint så skär man en knapp milimeter ned i silikonet på utsidan och lägger i emaljlack. Det finns att köpa lite här och var och då ser skithusstolen riktigt fin ut sedan. Man kan putsa lite försiktigt med smärjelduk innan man lägger i lacksträngen också för bästa vidhäftning.
  Om man har T-Röd hemma (och inte tänker dricka upp alltihop) så kan man använda det för att göra vidhäftningen bättre också… Men det är ju overcourse.

 4. Drottningen skriver:

  förtryckaren: hårspricka? och om jag (nåja..) lagar den så, håller det då? för det där låter ju onekligen mycket billigare och nästan lite enkelt..

 5. Förtryckaren skriver:

  Det håller. Hade själv en sådan stol förut.
  Det var inte något problem efter behandling.

  ”Hårspricka” brukar ”de” kalla det för att det är lite likt ett långt hårstrå när det spricker sådär fint i porslinet.

 6. Drottningen skriver:

  ahh… jo, då har vi en hårspricka, något tjockt hårstrå, men ändå. 😉 Nu tror jag inte att det spelar någon roll, jag försökte laga den som du sa, men naturligtvis så sitter sprickan på den sidan där alla ”inälvor” ligger och de sitter jäääävligt fast. nu vågade jag inte ta i för kung och fosterland då, men jag slet ganska duktigt i de där grejerna och det går helt enkelt inte att komma in bakom. så jag kletade på silikon på utsidan igen och förträngde det. hade sprickan suttit lite annorlunda så är jag helt övertygad om att din idé hade varit hur bra som helst =)

  det lutar åt att byta stol ändå, men det känns inte sådär jätteakut (tydligen känner min pappa någon som kan sånt där, men som möjligen är lite svårövertalad så vi får väl se) nu droppar det inte iaf

 7. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Förvånad någon?

 8. Pingback: Enligt Min Humla » Nätvänligheten

 9. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Inte i min affär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *